Nordvikakake – Festkake med blåbær


Vi feiret naboen sin 50 årsdag i helga,
og da måtte jeg finne på ei spesiell kake.
Siden han plukker mye blåbær og bor her i Nordvika,
 ble det naturligvis en blåbærkake med navn Nordvikakake.

 Sjokoladebunn:
(26 cm rund form)
3 egg
2,5 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
1,5 dl melk
3,5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl kakao
Bland sukker og egg,
siktet mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao,
vekselsvis med melk og avkjølt smeltet smør.
Rør til deigen er glatt.
Helles i en smurt rund form 26 cm.
Stekes i forvarmet ovn 200 g i ca 30 min.
Avkjøles på rist.
 Blåbærfyll/blåbærfromage:
3 dl fløte
3 dl Creme Fraiche eller Seter rømme
2 dl konsentrert blåbærsaft gjerne hjemelaget
6 blader med geleatin
litt vann
 Mål opp 2 dl konsentrert blåbærsaft.
Legg gelatinen i bløt, i kaldt vann.
Etter 5 min helles vannet av gelatinen,
la ca 2 ss vann være igjen.
Smelt gelatinen over vannbad eller ca 30 sekund i microen.
Bland gelatinen i saften rør godt.
Sett den kalt til den
så vidt begynner å stivne (ca 30 min).
Pisk kremen stiv, tilsett Creme Fraichen,
 pisk til alt er stivt.
 Tilsett nå den lett stivnede blåbærsaften.
Rør lett til alt er blandet.
 Del kakebunnen i tre.
Legg en av bunnene på et serveringsfat.
Fest en kakering rundt (26 cm).
Hell over halvparten av blåbærkremen.
 Legg på en ny bunn og resten av kremen,
avslutt med den siste bunnen.
Sett kaken kaldt i ca to timer (gjerne lengere).
Bruk en Creme Brulebrenner til å varme rundt kakeringen,
eller løssen kaka fra ringen med en kniv.
 Topping:
60 g mykt smør
100 g kald kremost (gjene Tine sin)
1 pk melis  
Pynt:
Blåbær og sitronmelisseblader
 Pisk sammen smør, ost og melis.
Tilsett litt essens vist du vil.
Bland alt godt i en mikser, til kremen er fluffy.
Ha kremen i en sprøytepose,
med tipp nr 1M eller lignende.
 Sprøyt roser, begynn i midten av kaka.
Sprøyt til hele toppen
 er dekket.
 Sett ei blåbær
midt i hver rose.
Pynt til sist med små sitronmelisse blader.
Du kan også bruke mynteblader eller blåbærblader.
Kake ble god, passe søt og godt mottatt av jubilanten.
Tips: Bak gjerne kakebunnen dagen før, så er den lettere å dele.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

16 tanker om “Nordvikakake – Festkake med blåbær