Ostefromasjkake


p62
Denne ostekaken kan spises av de som spiser lavkarbo,
og av de som ikke tåler mel eller mandler.
 med halvert oppskrift i stor form (26 cm). Bruk en form som kan åpnes.
Kakebunn:
3 egg
25 g sukrin
50 g meierismør
50 g kokosmel
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
*
Steket den i 15 min 180 g.
Avkjøles i formen.
 Ostefromasj:
3 dl fløte
500 g tyrkisk yoghurt
500 g philadelpia ost
8 plater gelatin
50 g sukrin eller tilsvarende annet søtstoff
500 g frossen bringebær
*
til pynt:
3 dl fløte
2 ss sukrin
ca 35 hele bringebær
 Ha geleatinen i et glass med kaldt vann
 Pisk opp osten
og bland den med yoghurten.
Smelt gelatinen med ca 2 ss vann
 i mikrobølgeovnen i ca 1 min,
eller til den er smeltet.
Rør den i osteblandingen.
Pisk kremen og bland den forsiktig i.
Ha til sist i de frosne bringebærene, rør om,
og ha ostefromagen over den avkjølte kakebunnen.
Sett kaken kaldt i minst 4 timer.
 Pynt med den piskede kremen.
Ha den i en kakesprøytepose og sprøyt topper.
Sett ei bringebær i hver topp.
***
Dette blir ei drøy kake som rekker til mange, minst 10-12.
Skal kaka fryses må yoghurten byttes ut med seterrømme.

6 tanker om “Ostefromasjkake

  • Quiltefia

    Hei!! Hva er fiberhusk?? Er det noe man får på helsekost?? Og Kokosmel, mener du kokosmasse, eller er det noe annet?? Fristende kake!! Jeg liker bloggen din veldig godt!! AnneK:-)

  • GryNoKa

    Quiltefia: Fiberhusk får du kjøpt på helsekost og Obs. Kokkosmel er ikke kokkosmasse, det får du også køpt på helsekost. De som ikke tåler mel bruker dette. Tåler du mel kan du jo lage bunnen med av en halv vanlig bløtkakebunn istede. : )

  • Synnøve.

    Den såg veldigt go ut. Fikk nesten litt lyst å pröve den idag. Men det får bli til helgen.
    Håper du hadde ei flott og kosligt påske.
    Klem fra Synnöve.

  • Gunhild

    Laget kaken til bursdag i dag 🙂

    Den ble veldig fin – men syntes smaken var så som så.

    Digger bloggen uansett! Her skal flere oppskrifter testes ut! 🙂

Det er stengt for kommentarer.