Kalkun med stuffing


 
Kalkun er fin festmat, her servert med
 stuffing, waldorfsalat, mandelpotet, tyrrebær og saus.
Kalkun til  8 personer(ca 1/2 kg pr person):
1 kalkun, ca. 4 kg
tin kalkunen i 2 døgn i kjøleskap
 eller 1 døgn i romtemperatur.
 1 1/2 ss salt
1/2 ss pepper
200 g smeltet smør
 Stuffing:
1 eple
8 svisker
400 g kjøttdeig
50 g smør
 ca 1/4 loff eller annet brød
10-12 store sopp
 Stek kjøttdeigen i smøret,
del opp sopp, eple og svisker, ta bort steiner.
Bland det i kjøttdeigen og stek videre.
Ha loffen i til sist og bland godt.
Smak til med litt salt og pepper.
Ta ut innmaten, den ligger i en pose inne i kalkunen.
 Tørk kalkunen med kjøkkenpapir.
Fyll stuffingen i kalkunen, stapp den godt inn.
Smelt smør og rør i salt og pepper.
Pensel  kalkunen med blandingen.
 Legg kalkunen på en rist over langpanna,
knyt lår og vinger sammen med hyssing.
hell 1/2 l vann i panna, og stek kalkunen i
(30 minutter pr kg ved 160 grader.)
2 timer på 160 g.
Pensles med mere smør etter ca 1 t steking.
(tips:Vil du ha saftigere bryststykker,
 kan de dekkes med aliminiumsfolie i den siste 1/2 timen.)
Har du steketermometer skal det vise 67-70 g.

 Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i ca 30 min,
før du deler den opp og kutter bryststykkene i skiver.
Ta ut stuffingen og ha den i en kumme.
 Pynt gjerne med salat og tomat.
Serveres med saus,
 lag jevning selv: 2 ss smør + 2 ss hvetemel brunes,
 eller bruk posesaus,
 spe med stekekraften.
Waldorfsalat(oppskrift her)
mandelpoeter 2-3 per person
og  Tyttebærsyltetøy.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Kalkun med stuffing