Lutefisk


(bilde fra bladet Boligdrøm, der jeg lager lutefisk)
Lutefisk:
Beregn mellom 0,5 og 1 kilo per person.
2 ts salt pr kg fisk.
Del fisken i passe biter.
Ønskes det fastere fisk, kan den saltes et par timer før koking.
Legg lutefisken med skinnsiden ned i en langpanne eller skivevis,
strø på salt og, dekk til med alliminiumsfolie.
Stekes i ovn i ca 15 min pr kg fisk på 200 grader.
Lutefisken kan også trekkes i vann
som er ganske salt (sjøvannsalt) i ca. 15 minutter.
I tillegg per person:
150g -200 g poteter (Mandel)
50 g bacon
1 ss sennep
1 ss sirup
1 ss tyttebær
½-1 ss brunost
2 stk flatbrød
Øl/akevitt

3 tanker om “Lutefisk

  • Ingvild

    Nam, sånn serverer jeg det også. I år "tvang" jeg det på både mann, barn og svigermor dette førjulsritualet mitt kalt lutefisk. Svigermor var ikke veldig imponert, mannen mener at dette kommer han til å like veldig godt når han bare får smakt det noen ganger og barna spiste som gale 😀

    I år prøvde jeg det også med sterk grov sennep og potetlefse, det var også okei, men best med skikkelig ertestuing og bacon 🙂

    Ha en magisk matjul:)

    Klem Ingvild

  • Tani

    Mmm så godt det er med lutefisk altså..jeg ble introdusert til brunost til fisken for noen år siden, og det falt virkelig i smak her hos meg..Vi bruker svineribbe, medisterkake og pølser på julaften, men må ha oss en lutefiskmiddag og en pinnekjøtt kveld før jul likevel…Ønsker deg og dine en riktig god og fredlig jul! Takk for alle de flotte oppskriftene du deler med oss alle sammen! Juleklem fra sørlandet

Det er stengt for kommentarer.