Gul- og grønn- erterstuing



Gul ertestuing:
300 g gule erter
4 ss smør
1 dl fløte
Salt og pepper
La ertene svelle i vann natten over.
 Skift vann og kok ertene møre
. Bruk usaltet vann og la de koke i 1 – 1,5 time.
 Hell av vannet og damp ertene tørre.
 Tilsett smør og fløte,
og lag mos med en stavmikser.
 Smak til med salt og pepper.
Grønn erterstuing :
300 g grønne erter
1 dl melk
1 ss hvetemel
1 ts salt
1 ts sukker
1 ss smør
La ertene svelle i vann natten over.
 Skift vann og kok ertene møre.
 Bruk usaltet vann og la de koke i 1 – 1,5 time.
 Rør melk og mel til jeving og hell det over ertene.
Tilsett salt sukker og smør.
Kokes på svak varme i 5 min mens du rører.
(beregn 50 g erterstuing per person)

2 tanker om “Gul- og grønn- erterstuing

Det er stengt for kommentarer.