Englekyss (store)


 Jeg har jo fortalt om opprinnelsen til mine Englekyss før her,
men her er en litt fornyet oppskrift, med bedre forklaring på
hvordan man lager de.
 Englekyss:
4 eggehviter
250 g sukker
1 ts rosenvann(ikke nødvendig)
2 ss knuste rosenblader(tørket fra hagen)
engleglandsbilder
litt 24 karat spiselig bladgull (ikke nødvendig)
 Skill eggene og hell hvitene i en miksmaster
Pisk til hvitt skum,
hell så i sukkeret litt etter litt, pisk godt
til det er en blank marengsmasse.
 Ha i kun1 ts rosenvann..
(har du i for mye blir det såpesmak)
 Pisk litt til
Knus eller hakk rosenbladene i mindre biter.
 Ha de i marengsmassen,
 og rør de inn med en slikkepott.
 Ha røra i en sprutpose og lag ca 9 store englekyss,
 på en bakepapirkledd stekeplate.
Du kan også sette de på bakepapiret med to spiseskjeer i stedet for.
 Sett et engleglans i hvert englekyss.
Stekes i  ca 1,5 t på 100 grader.
De skal slippe bakepapiret når du løfter de av,
 først da er de ferdige.
 Sett de ferdige Englekyssene på en rist
 Nå kan du, mens de ennå er litt varme, strø litt bladgull over.
 De er vakre og se på og gode å spise.
Du kan godt lage de nå og gjemme de til JUL.
Oppbvares i tett boks eller feks. i norgesglass.
Server de sammen med desserten eller på kakefatet.
Engleglansene plukkes av  kaka når den skal spises.
Tips: bruk eggeplommene til å lage Crème Brûlée.

Legg igjen en kommentar

11 tanker om “Englekyss (store)