Stor krydderkake med fondant og røde roser


 Denne oppskriften er egentlig beregnet for en ovnspanne,
men med smørpapir får man formen høy.
Vil du heller bruke to former,
kan du det, og da bare sette kakene oppå hverandre,
 med litt syltetøy i mellom.
Tips: Lag kaken nå, frys den og pynt den like før JUL.
300 g smør
500 g brunt sukker
4 store eller 6 små egg
5 dl kefir
3 ts malt kanel
2 ts malt nellik
2 ts kardemomme
1 ts malt allehånde
2 ts natron
2 ts bakepulver
9 dl hvetemel
 Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland alt det tørre i en bolle.
Smelt smøret,avkjøl og bland i melken.
 Ha det tørre og det våte vekselsvis i ,
og rør til alt er blandet.
 Ta et bakepapir som er større
 en omkretsen på kakeforma (diameter 26 cm),
brett det dobbelt og fest det
 med overlapp i ringen,
 som er smurt med litt smør.
Ta i bunnen og lukk ringen.
smør bunnen litt .
hell røra i forma.
stekes på nederste rille 180 g
i ca 1 t. sjekk om den er stekt med en kakepinne.
 Avkjøles på rist.
Frys kaken til J*U*L
( den holder seg fint i fryseboksen i 3-6 mnd)
Pynt:
3 ss aprikossyltetøy
3 roser og
fondant av :
200 g Marshmallows
2 ss vann
2 ss matfett
ca 500 g melis (ta av litt til utbaking)
  fondant oppskrift her
Lag fondanten, kjevel den ut med rund med melis.
Skjær ut en ugjevn sirkel, bruk et kakefat som mal.
Smelt aprikossyltetøyet(annen syltetøy kan også brukes)
Smør det på kaka, dette blir som et slags lim.
legg fondanten over kaka og trykk den godt til.
Skjær av stilkene av rosene til det er ca 10 cm igjen .
Stikk de i midten av kaka.
 Oppbevar kaka under lokk og kaldt,
så holder den seg godt i 14 dager.
Vist den ikke er spist opp før det…… : )

6 tanker om “Stor krydderkake med fondant og røde roser

Det er stengt for kommentarer.