Majones/aioli


Hjemmelaget majones er ganske greit å lage.
Har du i litt hvitløk blir det Aioli,
som smaker utmerket sammen med reker.

Majones/Aioli:
2 eggeplommer
1 ss vann
2 ts sennep
2 ts sitronsaft
salt/pepper
2 dl nøytral olje (solsikke/rasp)
evnt 1-2 fedd knust hvitløk
Det viktigste er at alt er romtemperert så sett olje
eggene på kjøkkenbenken dagen før.
Bland sammen eggeplommer, sennep, vann og sitronsaft i en bolle.
Rør inn små mengder av olje av gangen (dråpevis)
Sørg for at eggene har tatt opp oljen mellom hver gang du sper.
 Gjennta til all oljen er oppbrukt, smak til med salt og pepper.
Tilsetter du 1-2 hvitløksfedd blir det aioli.
Du kan selvsagt bruke en stavmikser vist du har.
**
Hvist majonesen har skilt seg:
Ha en ny eggeplomme, litt sitronsaft
og eventuelt litt salt i en annen bolle,
pisk det sammen.
 Tilsett en dråpe av den skilte majonesen
og pisk fort til dråpen er opptatt i egget.
Fortsett til all den skilte majonesen er bruk,
bruk litt tid.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Majones/aioli