Flesk og duppe


Gammeldags flesk og duppe, hadde vi ikke hatt på lenge.
Så i dag stod det på menyen.
Du trenger:
ca 200 g salt flesk pr person.
Ta av svoren og skjær flesket i passe skiver.
Stek fleket godt på begge sider. Du trenger ikke fett i panna.
Duppe til 4 personer:
100 g smør
1,5 dl hvetemel
8 dl melk
1,5 ts salt
1/4 ts pepper
2 egg
Smelt smør i ei gryte, rør inn melet.
Spe i melken mens du rører.
Ha i salt og pepper.
la den småkoke på svak varme, i ca 4 min
mens du hele tiden rører i gryta.
Ta gryta av varmen, og hell i 2 sammenpiskede egg, rør godt.
Sausen skal ikke koke etter dette, bare hold den varm.
Serveres med kålrot, gulrøtter og potet.
Velbekomme!

9 tanker om “Flesk og duppe

  • -B-

    En annen vri -kanskje det er østlandsmåten å lage det på.

    Steker flesk m løk i panna.Koker ut panna m h-melk,blander flesket i dette.Klipper over rikelig m gressløk.Serveres m kokte poteter

  • Siv

    Minner om noe pappa var veldig glad i ..
    men han lot flesket trekke i duppen eller sausen om du vil etter det var stekt
    Er år å dag siden jeg har spist. Takk for middagsforslag. Hmm lurer på om ungene vil like det :p

  • Liv

    Dette er der det evigheter siden jeg har spis – mannen mine r ikke begeiestra. men i morgen skal jeg spise alene. Gjett hva jeg skal ha til middag!

  • Nina Kristin

    Stekt flesk med duppe er godt!!
    Jeg lager duppa av fettet jeg har stekt flesket i. Etterhvert som jeg steker flesket, sparer jeg fettet i en kjele. Så gjør jeg som deg, tilsetter mel og melk, og litt hvit pepper. Duppa blir "lys beige", men er helt nydelig:)

    Koselig blogg du har:)

Det er stengt for kommentarer.