Flesk og duppe


Gammeldags flesk og duppe, hadde vi ikke hatt på lenge.
Så i dag stod det på menyen.
Du trenger:
ca 200 g salt flesk pr person.
Ta av svoren og skjær flesket i passe skiver.
Stek fleket godt på begge sider. Du trenger ikke fett i panna.
Duppe til 4 personer:
100 g smør
1,5 dl hvetemel
8 dl melk
1,5 ts salt
1/4 ts pepper
2 egg
Smelt smør i ei gryte, rør inn melet.
Spe i melken mens du rører.
Ha i salt og pepper.
la den småkoke på svak varme, i ca 4 min
mens du hele tiden rører i gryta.
Ta gryta av varmen, og hell i 2 sammenpiskede egg, rør godt.
Sausen skal ikke koke etter dette, bare hold den varm.
Serveres med kålrot, gulrøtter og potet.
Velbekomme!

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 tanker om “Flesk og duppe