Småkaker med ripsgele.
3,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
200 g smør(kaldt delt i biter)
+ ripsgele
2-3 dl melis og litt vann
Ha alt det tørre i en foodprosesor,( eller en bolle)
ha i smøret og få deigen til å samle seg.
putt deigen i en plastpose
og la den hvile i kjøleskapet i en time.
Sett ovnen på 175 grader,
har du små muffinsformer setter du 30 utover,
du kan også lage de uten.
Rull ut digen til en pølse og del den i 30 biter.
Rull kuler av bitene og set de utover.
bruk tommelen eller ei spiss lyspere
for å lage en fordypning i kaka.
Ha ei ts ripsgele i hver kake.
Stekes i ca 15 min.
Lag melisglasur ,ganske tykk.
ta kakene de ut av ovnen,
og fordel 1 ts meilis i hver kake.
settes kaldt til glasuren e stivnet.
Legges i kakeboks.
Deilige kaker som smelter på tungen.
Disse er bare supergode. Kan jeg få legge oppskriften på bloggen min?
Ja, Hanne det kan du! 🙂
Høres veldig gode ut, disse her. Og for et lurt tips om å bruke lyspære til å lage fordypningen med!
Disse så herlige ut….
Har rosegele kanskje jeg kan prøve det?
Rips på frysen har jeg også.
Mmmm disse så virkelig gode ut
Og en kjempe ide for hva jeg kan bruke ripsgelen til .. (er kun jeg i huset som spiser den på skiva )
Ha ei trivelig adventshelg