Småkaker med ripsgele


Småkaker med ripsgele.
3,5 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
200 g smør(kaldt delt i biter)
+ ripsgele
2-3 dl melis og litt vann
Ha alt det tørre i en foodprosesor,( eller en bolle)
ha i smøret og få deigen til å samle seg.
putt deigen i en plastpose
og la den hvile i kjøleskapet i en time.
Sett ovnen på 175 grader,
har du små muffinsformer setter du 30 utover,
du kan også lage de uten.
Rull ut digen til en pølse og del den i 30 biter.
Rull kuler av bitene og set de utover.
bruk tommelen eller ei spiss lyspere
 for å lage en fordypning i kaka.
Ha ei ts ripsgele i hver kake.
Stekes i  ca 15 min.
Lag melisglasur ,ganske tykk.
ta kakene de ut av ovnen,
 og fordel 1 ts meilis  i hver kake.
settes kaldt til glasuren e stivnet.
Legges i kakeboks.

Deilige kaker som smelter på tungen.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

5 tanker om “Småkaker med ripsgele