Oppskrift på Påskekyllinger:
1,5 l mel
5,5 dl vann
1 dl sukker
100g smeltet smør
1 pakke tørr gjær
1 ts salt
1/2 ts gurkemeie eller litt safran
+64 rosiner og 1 egg til pensling
Rør gjæren ut i 2 dl fingervarmt vann.
Bland alt det tørre.
Smelt smøret og bland det i resten av vannet
hell det i melblandinen og ta til sist i gjærvannet.
bland godt, gjeren over 5 min.
Hev deigen til dobbelt størrelse, i ca 1/2 t.
Ta ut deigen og del den i 32 like store deler.
bruk så lite mel som mulig.
Trill en pølse av deigen, slå en knute,
og form den lett som et hode med nebb.
Trykk en rosin på hver side av hodet.
Ta en gaffel og trykk på halen.
32 påskekyllinger
Pensel kyllingene med sammenpisket egg.
og hev de i 1/2 time.
Stekes i 200 graders varm ovn i ca 15 min
Avkjøles
Alle blir litt forskjellige og ganske søte….
Bak dobbel oppskrift og frys ned.
Server de nytinet til påskefrokosten eller til kaffen,
de smaker godt uansett.
Det var noen nydelige fugler- for en strålende ide!
Så flott en blog du har med gode og greie oppskrifter!
Og herlig med de flotte bildene du setter inn <3 En ispirerende blogg, som jeg gjerne vil følge 😉
Og den siste oppskrifta her med påskekyllinger må jeg lage til mine barnebarn når de kommer innom i påska.
Ønsker deg en God Påske!
Thank you so much for this idea; we used to bake rabbits, so I will try these birds now! Fantastisk idee!
Hilsen fra Tyskland,
Claudia
Så fantastisk søte påskekyllinger! Her er oppskrift på noen sjarmerende påskeharer som kan gi kyllingene dine selskap 😉 http://www.brodogkorn.no/paaske/paaskeharer/
Helt herlige! Det var jo en kjempegod ide! Hege
Noe så søtt!! Dette skal prøves ut:) Så kreativ blogg du har!
Åhh så skjønne 🙂
Skal prøves ut:)
Du har så utrolig god fantasi:)
Så utrolig søte! Disse skal få bli med oss på påsketur!! 🙂 Heidi:)
Så artig idè og så ser de jo så gode ut i tillegg. Mmmm… Slike fikk jeg lyst til å lage med meg til årets påsketur 🙂