![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/D5672393-CB2A-4C97-9196-DEBF9385B54F-819x1024.jpeg)
600 g kjøttdeig
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
1 løk
1 rød chili
1 boks hermetisk tomat
4 dl vann
2 bokser bønner
8 skiver brunost
1 ss røkt paprikapulver
2 ss HP saus
Smør/olje til steking
salt og pepper
saft og skall av 1/2 sitron
*
tilbehør:
ris
rømme eller yoghurt
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/E509124C-BB5F-4038-89F0-1CECD2C70C9B-819x1024.jpeg)
Skrell og hakk hvitløk.
Stek kjøttdeig, chili og hvitløk i smør eller nøytral olje i en jerngryte.
Skrell og rasp gullrøtter, skrell og hakk løken fint.
Ha det i gryta og la det bli litt gyllent, sammen med kjøttdeig, chili og hvitløk.
Ha i tomat, vann, brunost, røkt paprika og HP saus, og la det småkoke på svak varme,
under lokk, rør av og til. Jo langer den småkoker, jo bedre blir den.
Ha i bønner og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Rør inn raspet sitronskall, bare det gule like før servering.
Kok opp ris og server ris og rømme eller yoghurt til.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2021/04/C76A2414-C37A-4C2F-AF67-FA5014BD24B0-819x1024.jpeg)