Langtidsstekt lammelår


Med litt forberedelse kan du la middagen steke seg ferdig, mens du er på søndagstur.

Langtidsstekt lammelår: (6 personer)

1 lammelår ca 2,5 kg
rosmarin
5 fedd hvitløk
salt og pepper
*
1,5 kg kokefaste poteter
2 gullrøtter
1 løk
2 biter stangselleri
Rosmarin
2 fedd hvitløk
salt pepper
smør/olje
7 dl buljong
*
Saus:
2 ss maisenna
0,5 dl kaldt vann
1 sitron
litt timian
1 dl fløte
+ kraft fra lammelåret


Skrell og del opp løk og grønnsaker.
Vask/event. Skrell potetene og skjær de opp, som til hasselbakte poteter.
(skjær tynne skiver, men ikke helt i gjennom, så de henger sammen.
Legg grønnsaker, løk og litt rosmarin midt i en langpanne, og legg potetene rundt.
Ha litt smør eller olje på potetene, krydder de litt med salt og pepper.

Gni inn lammelåret med salt og pepper.
Del opp hvitløken og lag små lommer med en kniv i lammelåret.
Stikk kvitløk og litt rosmarin i lommene.
Legg lammelåret midt i pannen over grønnsaker og løk.

Lag buljong og hell den i panna.

Sett et steketermometer i lammelåret der det er tykkest, ikke treff beinet.
Stek lammelåret i forvarmet ovn 200 g i ca 20 minutter, til det har fått litt farge. Sett ned temperaturen til 110 grader og stek det til temperaturen har blitt 64 grader. Eller skal du på tur: senk temperaturen til 64 grader og la lammelåret stå i oven til du kommer hjem. (Ca 4-5 timer) er ikke temperaturen nådd opp til 64 grader, setter du den opp til 150 g, og steker til den når 64 grader. (64 grader er for rosa kjøtt, vil du ha det mer stekt steker du på 68 grader eller mer)

Ta formen med lammelåret ut av stekovnen.

Legg pakk lammelåret inn i aluminiumsfolie.
Hell kraften i en kasserolle, la det være litt igjen i panna.
Hell litt olje og event. Mer smør over potetene.
Sett formen med poteter inn i ovnen igjen,
Sett oven på 220 grader og stek til potetene er blitt gyldne.

Bland sammen maisenna alt meldt vann.
Tøtt stek en sitron så den blir gylden.
Varm kraften og rør inn maisenna og saften av en halv sitron.
Smak til med event. Mer salt og pepper og krydder med fersk timian eller andre urter, vist du har.
rør til sist inn fløten.

Del opp kjøttet og legg det på et varmet fat.
Server poteter og grønnsakene,

Og gjerne litt tyttebær til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.