Rørt formkake


Deilig lettlaget formkravene med enkel glasur
Enkel formkravene.
en form på 1,5 l
4 egg
2 dl rapsolje
4 dl hvetemel
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1/2 dl av valmuefrø
1/2 ts salt
(Kan byttes ut med hakkede mandler/nøtter, kokos e.l.)
1 dl hakket kokesjokolade
(kan byttes ut med tørket frukt som rosiner, aprikos e.l.)
2 ts kanel
Bland sammen olje og egg.
Ha i alt det andre og rør til alt er blandet.
Hell røren i en godt smurt 1,5 l kakeform.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 200 g, i ca 40 minutter.
Kjenn med en bakepinne, om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken på rist.
Ta kaken ut av formen etter ca 10 minutter.
La kaken være som den er, dryss litt melis på toppen eller…
Lag melisglasur av
3 dl melis og vann til tykk, men rennende glasur.
Ta av ca 1/3 og rør inn 2 ts siktet kakao.
Ha først den hvite glasuren over kaken, så den med kakao.
Skal kaken fryses, Bør den fryses den uten glasur.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.