Marsipan


Marsipan lager du lett selv !
En liten porsjon marsipan
150 g mandelmel
150 g melis
2-3 ss kaldt vann
(eller 2-3 ss eggehvite)
du kan og tilsette smak som, litt rosevann, safran, vanilje…
og selvsagt litt konditorfarge om du vil.
Mål opp mandelmel og melis i en bolle og bland godt.
Ha i litt kaldt vann og kna til du får en god deig.
Legg deigen i et plastpose og i kjøleskapet til den skal brukes.
Julemasipan.
300 g marsipan
100 g kokesjokolade
kakestrø og kakesølvkuler
Smelt sjokoladen over vannbad eller i microen (max 2 min)
Rull marsipanen ut i fingertykke pølser og skjær de 5 cm lange.
Dypp den ene enden i sjokolade og så i kakestrø.
Legg de på et bakepapir.
Når alle er dyppet i den ene enden, gjentar du med den andre enden.
La de ligge til sjokoladen er blitt hard.
Legg de i en boks med bakepapir mellom lagene.
Sett de kaldt.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.