![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_165302-576x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_114227-576x1024.jpg)
3 dl mel, hvetemel eller glutenfritt kakemel
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/4 ts salt
1,5 dl tyttebær ferske eller frosne
1 dl rapsolje
1,5 dl kefir
2 ss vaniljeekstrakt
1 egg
+
1,25 dl varmt vann (1 dl + 2 ss)
+
Glasur av melis og vann
tyttebær til pynt
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/2020-09-27_17.46.31.jpg)
Ha i olje, kefir, vaniljeekstrakt og egg.
Bland alt lett sammen.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/2020-09-27_17.47.53.jpg)
Hell røren i en smurt og bakepapirkledd springform 24 cm.
Stek kaken nederst i forbarmet stekeovn 180 g.
ca 30-35 min, prøv med en bakeriene om kaken er ferdig.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_123015-576x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_163046-576x1024.jpg)
med toppen av kaken mot fatet.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_163143-576x1024.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_163533-576x1024.jpg)
Hell glasuren på kaken og smør den litt utover.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_163847-576x1024.jpg)
Server kaken som den er eller meld litt pisket krem til.
Skal kaken fryses, må den fryses uten glasur.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/09/20200927_182743-576x1024.jpg)