Tomatsaus og tomatsaus med scampi .


Har du masse tomat til overs, kan du bla. lage tomatsaus.
Den kan du fryse ned i porsjoner, så kan du fort lage en god middag.
Her har vi tilsatt scampi. Sausen kan og tilsettes kjøttboller, fiskefilet,
lettkokte grønnsaker…. her er det bare fantasien som stopper.
Tilbehør kan være pasta, løk, poteter eller brød.

Tomatsaus.
4 store tomater (ca600g)
1 gul løk
2 fedd hvitløk (eller mer etter smak)
2 ss olivenolje
2 ss sukker
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
Del opp tomaten i biter.
Rens og del opp hvitløk og løk
i biter.
Ha olivenoljen i en gryte eller stor panne.
Ha i tomater, sukker, løk og hvitløk
La det koke opp, rør godt om, set på svakvarme, så det så vidt putere og sett på lokk.
La det småkoke i minst 1 time.
Rør med jevne mellomrom.
Ta av løkket og kok til sausen er blitt så
tykk som du ønsker.
Småk til med salt og papepper.
Vil du ha en helt glatt saus,
kan du sile den gjennom en sil,
eller blende den.
Jeg lar den være slik den er.
Avkjøl sausen helt, vist den skal fryses.
Tomatsaus med scampi
4 porsjoner
1 porsjon tomatsaus
32 rensede scampi
2 vårløk
2 ss sitronsaft
Til servering
1 bunt koriander
sorte oliven
4 porsjoner nykokt pasta
*
Varm opp tomatsausen.
Ha i scampi og oppdelt vårløk.
La det småkoke til scampien er kokt.
Smak til med sitronsaft litt salt og pepper.
Serveres med pasta, koriander og oliven.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.