Greske kjøttboller med tillbehør


Mine greske kjøttboller med masse mynte, tzazikisalat, gresk salat,
harissamajones og pannebrød.
Oppskriften passer til 2-3 personer
Mine greske kjøttboller
400 g fårekjøttdeig
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
2 ts røkt paprikapulver
1 ts oregano
en bunt grovhakkede mynteblader (ca 2 dl)
Bland alt godt sammen.
Del deigen i 10 deler, rull til avlange kjøttboller,
bruk hendene dine dyppet i litt vann.
Stek kjøttbollene i stekepanne, gjerne i grillpanne,
til de er gjennomstekte.
Tzaziki
1 agurk
1 ts salt
2 fedd hvitløk
3 dl tyrkisk yoghurt
1/2 lime
1 bunt koriander
1 ts salt
Rasp agurken. Ha den i en bolle, og strø over 1 ts salt.
Rør godt og vent noen minutter, til agurken har saftet seg godt.
Hell agurken i et dørslag. Klem ut all vesken.
Ha agurk og yoghurt i en bolle.
Hakk opp hvitløk og koriander og bland det i agurken.
Smak til med mer salt og limejuice.
Settes kalt til det skal serveres.
*
Harissamajones med yoghurt
(Harissa er røkt paprika og chili som er både sterkt, søtt og smakfull)
4 ss majones
4 ss gresk yoghurt
1 ts harissa
salt og pepper
litt olivenplje og ekstra harissa.
Bland sammen harissa, yoghurt og majones.
Ha det i en skål og dryss over harissa og olivenolje.
*
Gresk salat
1/4 agurk
1 stor tomat
1/2 rødløk
3 ss sorte oliven
4 ss fetaost
olivenolje
salt og grovmalt pepper
Del opp og bland sammen.
smak til med olivenolje salt og pepper.
(jeg droppet festaosten denne gangen)
Pannebrød
5 dl hvetemel
2 dl lunken melk
1/2 pk tørrgjær eller fersk gjær
1 ts salt
1 ss olivenolje
Bland alt gort i en bolle.
Kna deigen godt, minst i 5 minutter.
Legg deigen lunt under et klede i ca 30 minutter.
Del deigen i 6 deler.
Kjevle de ut så de er ca 20 cm.
Stek de på varm takke eller panne på begge sider,
til de har fått brune prikker.
Legg de i en ren kopphånduk så de kan serveses lune.
Legg kjøttboller , salat, tzaziki og harissamajo på brødet og spis.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.