Gnocchi og pesto


Hjemmelaget Gnocchi smaker kjempegodt og lager du også pestoen selv,
blir det et lite festmåltid!
*
Gnocchi
2-3 porsjoner
300 g potet
100 g hvetemel eller glutenfritt fint mel
50 g raspet hard ost (parmesan og lignende)
1 eggeplomme
1 fedd raspet hvitløk
0,5 ts salt
4 l vann
2 ts salt
1 ss olivenolje
Kok potetene så de er møre.
Skrell og damp de så de blir så tørre som mulig.
Ha potetene i en bolle og mos de godt.
Bland i hvetemel, ost, salt, hvitløk og eggeplomme, raskt til en deig.
Rull deigen i lengder ca. 2 cm i diameter, og skjær biter på ca. 3 cm på skrå med en kniv.
Trykk de litt ned med en finger, så de ligner et blad, eller lag den fasongen du vil.
Kok opp salt og vann i en annen kasserolle.
Ha gnocchien i det kokende vannet, når de flyter opp er de ferdige, det tar veldig kort tid.
Ta gnoccihen opp og hell litt olivenolje over.
Server Gnocchien med pesto eller som tilbehør til middagen istedenfor pasta.
Gnocchi eller Gnokki, ligner litt på pasta,
men og på små raspaballer.
De er enkle og raske og lage,
Formen er det bare fantasien som begrenser.
Det går fint å blande i litt gulrot,
kokt rødbet eller kokt finhakket spinat for å få mer farge og smak.
Urter og krydder kan og blandes i.

Pesto av persille og solsikkefrø
1 bunt persille
3 ss solsikkefrø
3 ss raspet hard ost (parmesan og lignende)
1 båt raspet hvitløk
½ ts salt
Litt grovmalt pepper
1 dl nøytral olje som raps
Ha alt i en blender, eller i en mugge og bruk stavmikseren.
Bland så alt blir en fin og tykk pesto.
Smak om den trenger mer salt og pepper.
*
Pesto er enkel å variere, den vanligste er laget
med pinjekjerner og basilikum,
men det går fint å lage den med de fleste urter,
ja til og med gulrotgress og mandler og nøtter.
Prøv deg frem og lag din egen unike pesto.
Pesto
Gnocchi

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.