![ramsløkpesto](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/05/20200524_152455-1024x1024.jpg)
Den smaker godt på grillet brød, pasta, pizza,
eller som tilbehør til stekt fisk og kjøtt.
![ramsløkpesto](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/05/20200524_152433-768x1024.jpg)
100 g skollede mandler
50 g raspet parmesan
2 dl olivenolje
2 ss lime eller sitronsaft
1 ts salt, gjerne urtesalt
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/05/20200524_152522-693x1024.jpg)
Blend til det blir en fin pesto.
Smak til med mer salt og sitron.
Hell ramsløkpestoen i et glass med lokk.
Hell over olivenolje så det dekker pestoen.
Oppbevar pestoen kjørlig.
Den er holdbar minst i 6 mnd, vist
pestoen er dekket med et lag olje.