bare rør sammen ingridiensene, hell i en form og stek.
Kaken er uten både egg og mekl, så den er vegansk.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/03/s2-918x1024.jpg)
4 dl hvetemel
0,5 dl kakao
2 dl sukker
1 ss vaniljesukker
1 ts natron
0,5 ts salt
skallet av en appelsin
2,5 dl kaldt vann
0,5 dl rapsolje
1 ss sitronsaft, limesaft eller eddik 7%
*
Glasur og pynt:
2 dl melis
litt vann til tykk glasur
appelsinfileter fra en appelsin
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/03/s3.jpg)
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/03/s4.jpg)
Rasp skallet av en appelsin, bare det oransje.
Husk å vask appelsinen godt først.
Rør sammen alt det tørre + appelsinskallet.
Bland sammen vann og olje.
Hell vannblandingen over det tørre, og rør godt sammen.
Hell kakedeigen i en smurt form 22 cm springform eller lignende.
Stek kaken nederst i forvarmet ovn 175 g, i ca 30 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne.
Avkjøl kaken på rist.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/03/s5.jpg)
Skjær appelsinet i skiver eller lag fileter og pynt kaken.
![](http://gryskjokken.no/wp-content/uploads/2020/03/s6-1024x970.jpg)
Den kan og serveres med et dryss av melis eller kakao,
eller med sjokoladekrem.
Server gjerne pisketkrem eller is til.