Påskekylling og påskehøner på pinne av marengs


Påskekyllinger og påskehøner av marengs, er morsomme å lage.
Pakk de inn i cellofan og gi de bort til påske, eller stikk de ned i kaken,
som kakepynt. Marengs som er tørket har lang holdbarhet.
Så lag de gjerne nå og server de i påsken.
Kyllinger i eggeskall.

Her lager jeg 4 kyllinger.
Sett 4 små klatter med marengsrøre på bakepapiret.
legg over papirsugerørene som vist.
Sprøyt så to runde marengs halvkuler, en til kropp og en til hode.
Dra litt i massen så du får et nebb på hodet.
Sprøyt en halvsirkel som vist med hvit masse.
Dra massen litt oppover med en tannpirker e.l.
Så det ser ut som et eggeskall.
Sprøyt på ekstra marengs under eggeskallet, der detskal det pyntes
med blomster.
Lag en liten hår topp på hver kylling .
Lag og to små øyne med hvit masse.
Sprøyt på blomster og blader
Fest litt kakepynt på om du vil og har.
Sprøyt en liten blonst i håret på kyllingen.
Stek/tørk påskekyllingene i forvarmet ovn ca 100 grader
(alle ovner er forskjellige)
til den er helt tørr, i min ovn tok det 4 timer.
La den avkjøle helt før den tas av bakepapiret.
Bruk mattusj og tegn på øyne,
nebbet oransje eller rødt, og litt friske røde kinn.
Tips! Av marengsmassen som er igjen lager du fine egg, eller annen pynt.
Fyll opp stekebrettet med de før steking.
Søte påskekyllinger!
Morsomme påskehøner.
Hønene lager du av samme prinsipp.
Bruk bildene som inspirasjon.
Lykke til!