Prinsessekaker


Søte prinsessekaker, nesten som de du kjøper på konditoriet.
*
Prinsessekake til 12 stk:
1 rullekake (oppskrift finner du her)
5 dl vaniljekrem, kjøpt eller (oppskrift her)
12 ss bringebærsyltetøy
3 dl kremfløte
500 g marsipan + litt rød farge
12 sitronmelisse blader
12 store muffinsformer av papir
Lag en rullekake og avkjøl den helt.
Stikk ut 12 runde kaker med en form eller et vinglass.
Farg marsipanen med litt rød marfarge og kjevle den ut ca 3 mm tykk
med litt melis eller potetmel.
Skjær ut 12 stk 7cm x 20 cm deler av marsipanen.
(gjem resten av marsipanen)
Lag bånd av marsipan delene og sett de ned i muffinsformene.
Legg en bit kake, 1 ss bringebærsyltetøy og 2-3 ss vaniljekrem
i hver marsipanring.
Lag små roser av resten av marsipanen.
Pisk krem av fløten.
Ha den i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt krem på toppen av hver kake.
Pynt med marsipanrosene og litt sitronmelisseblader.
Sett kakene kaldt til de skal serveres.
Server kakene på sommerens kakebord,
eller lag hagefest og server prinsessekakene til dessert.