Syltet småløkblader med rosepepper


Søte små syltederødløksblader med rosepepper.
1 nett med små rødløk, ca 25 stk
Syltelake:
1 del 7% eddik, 2 del sukker, 3 del vann
0,5 dl 7 % eddik
1 dl sukker
2 dl vann
+ 2 ss rosepepper
Del alle løkene i to og pill de fra hverandre så det blir hele blader.
Dra av den hvite gjennomsiktige hinnen.
Legg de i et rent glass som har tett lokk.
Kok opp laken av vann, sukker og eddik.
Ha i rosepepper og kok til sukkert er oppløst og laken er klar.
Hell den varme laken over løken.
Pass på at løken er dekket med lake
Legg gjene en liten krukke eller lignende over så løken presses ned i laken.
Sett på lokk og avkjøl.
Når løken er avkjølt oppbevares den kaldt.
Den er ferdig etter et døgn og har god holdbarhet.
Syltet rødløk passer godt sammen med grillmat, taco, på pizza og til stekt fisk.
De små syltede rødløkbladene er veldig dekorative og søte.