Skogsfiolkaker


Skogsfiolen er en av de vakreste blomster jeg vet,
hvert år plukker jeg mange og kandiserer.
I år har jeg bestemt at den skal få sin egen kake.
Skogsfiolkaker
10 stk.
*
1 egg
1 dl smeltet smør eller olje
1 dl valgfri melk
1 dl havremel
1 dl potetmel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepaste
20 skogsfiloer
10 muffinsformer av papir
Rør sammen egg, smeltet smør eller olje, vanilje og melk.
Ha i havremel, potetmel, bakepulver, sukker og fioler,
rør alt til det er blandet.
Fordel deigen i ti muffinsformer
og stek de enten i forvarmet
cupcake jern i 10 minutter
eller midt i forvarmet stekeovn 200 g,
i ca 10 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om de er stekte.
Avkjøl kakene på rist.
Kandiserte fioler:
50 fioler
1 eggehvite
1 dl sukker
Plukk fioler og ta av blomsten, det er den som skal brukes.
Pisk lett en eggehvite, og pensel eggehvite på begge sidene av blomsten.
Dypp så blomsten i sukker, pass på at hele blomsten er dekket med sukker.
Legg blomstene til tørk på et bakepapir.
De må minst tørke i 1 time.
Skal de oppbevares tørkes de minst et døgn og oppbevares i tett og mørkt.
Som i en tatt boks ikke et glass, da taper de farge.
Smørkrem:
Pisk sammen mykt smør og melis, tilsett litt farge og fløte,
og pisk til kremen er luftig.
Smør kremen på kakene med en slikkepott,
prøv og lag en topp.
Skal kakene fryses, kan de fryses med smørkemen på.
Sett en kandisert skogsfiol på hver kake og server.