
hvert år plukker jeg mange og kandiserer.
I år har jeg bestemt at den skal få sin egen kake.

10 stk.
*
1 egg
1 dl smeltet smør eller olje
1 dl valgfri melk
1 dl havremel
1 dl potetmel
1 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepaste
20 skogsfiloer
10 muffinsformer av papir

Ha i havremel, potetmel, bakepulver, sukker og fioler,
rør alt til det er blandet.

og stek de enten i forvarmet
cupcake jern i 10 minutter
eller midt i forvarmet stekeovn 200 g,
i ca 10 minutter.
Kjenn etter med en bakepinne om de er stekte.
Avkjøl kakene på rist.


50 fioler
1 eggehvite
1 dl sukker
Plukk fioler og ta av blomsten, det er den som skal brukes.
Pisk lett en eggehvite, og pensel eggehvite på begge sidene av blomsten.
Dypp så blomsten i sukker, pass på at hele blomsten er dekket med sukker.
Legg blomstene til tørk på et bakepapir.
De må minst tørke i 1 time.
Skal de oppbevares tørkes de minst et døgn og oppbevares i tett og mørkt.
Som i en tatt boks ikke et glass, da taper de farge.

Pisk sammen mykt smør og melis, tilsett litt farge og fløte,
og pisk til kremen er luftig.

prøv og lag en topp.




