God gammedags Tropisk Aroma, i ny form


Dette er den samme gamle opskriften, bare at jeg nå har laget den i to mindre former
og pyntet den med fargerike fondantblomster.
Tropisk aroma:
115 g mykt smør
280 g sukker
2 egg
2 dl melk
290 g hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ts muskatt
litt salt
2 ss kakao+ 2 ss varmt vann
Fyll og topp:
150 g smør
500 g melis
2 ss kakao
2 ts vaniljeessens
3 ss sterk kaffe
*
Pynt: Fondantblomster og eventuelt kakestrø
*
Rør smør og sukker hvitt, tilsett et egg av gangen og rør godt.
Bland mel, krydder, salt og bakepulver.
Mål opp melken, hell melk og mel vekselsvis mens du rører.
Ta av halve røra.
Bland kakaoen med det varme vannet, rør det i.
Smør to kakeformer a 16 cm, ha den lyse røren i en av formene,
og sjokolade røren i den andre formen.
Stek kakene i forrvarmet ovn 200 g nederste rille i ca 25 min,
Kjenn etter med ei stekepinne om kaka er ferdig.
Avkjøl kakene på rist.
*
Sjokoladekremen:
Rør sammen melis, mykt smør,
kaffe som er blandet med kakaoen og vanilje i en mikser.
Blir fyllet for tykt kan du ha i litt mer smør.
*
Montering:
Del kakene i to, fyll 1/6 av kremen mellom hvert lag.
Legg de oppå hverandere på et kakefat med 1/6 av kremen i mellom.
Dekk kaken med krem rundt sidene og på toppen.
Har du kremen i en kakepose med tipp, går det litt lettere.
Pynt oppå kaken med den sitste kremen.
Kaken er fin uten forndantblomster,
så server den som den er om du ikke vil bruke annen pynt.
Her er kaken pyntet med fondantblomster.
Med både fondantblomster og kakestrø.