Verdens beste med marengsbokstav, gluten og laktosefri



Jeg ble bedt om jeg kunne lage en verdens beste til en venninne,
som fylte rundt år.
Selvfølgelig gjorde jeg det, men måtte jo dille litt,
så da ble det denne kaken.
En stor festkake, som kan spises av de fleste.

Marensgsbokstav:
140 g eggehvite
280 g sukker
grønn og rød matfarge
kakestrø
fondantblomster
Sett stekeovnen på 100 g.  Ha sukkeret på et bakepapirkledd stekebrett.
Sett det inn i ca. 4 min, til sukkeret er blitt varmt, men ikke smeltet.
Pisk eggehviten stiv, og ha i litt og litt sukker.
Pisk godt til du ikke kjenner sukkerkorn i marengsmassen.
Del marengsen i tre deler, farg ¼ av marengsen grønn, ¼ av marengsen rød/rosa,
behold resten av marengsen som den er.
Bruk forskjellige tippe og poser etter hva du liker og har.
Ha marengsmassen i 3 poser med forskjellig tipp.
Tegn/sprøyt ut ønsket bokstav med den hvite marengsmassen.
Sprøyt så ut topper/roser /blader etter ønske i de forskjellige fargene.
Dryss på litt kakestrø og sett på kakepynt av fondant, dersom du har og vil bruke det.
Stek/tørk marengsen midt i forvarmet ovn, 80-100 g, til de er tørket og lett kan tas av bakepapiret. 1-4 timer. Her må du bruke litt skjønn, alle ovner er ulike, så prøv deg frem.
I min ovn tørker jeg bokstaven i 100 g i 3 timer, så slår jeg av ovnen, setter ovnsdøren litt på gløtt,
og venter til den er kald før jeg tar den ut.
Marengsbokstaven kan lages flere dager i forveien.

Laktose og glutenfri vaniljekrem:
5 eggeplommer
1,5 ss maisennamel
1 ss vaniljeekstrakt
5 dl laktosefri melk
+ 6 dl laktosefri fløte (som skal blandes i senere)
Bland sammen eggeplommer maisennamel og vaniljeekstrakt.
Varm opp laktosefri melk og sukker til det så vidt koker.
Ta det av platen, og rør inn eggeblandingen, mens du pisker hele tiden!
Kokk så vidt opp mens du rører.
Hell vaniljekremen over i en bolle, og legg over plastfilm.
Sett den kaldt.

Verdens beste glutenfri og laktosefri:
Skill eggene, ha eggehvitene i en egen helt fett fri bolle.
Pisk laktosefritt smør og sukker hvitt,
tilsett en og en plomme og rør godt.
Hell i den laktosefrie melken, og det glutenfrie melet som
er blandet med bakepulveret. Rør sammen til en glatt deig.
Tegn to store sirkler på 2 stk bakepapir.
Jeg brukte en stor kumme som mal.
Del deigen i to, og smør den utover sirklene på bakepapirene.
Legg de på stekebrett. 

Pisk marengs av eggehvite, sukker og sitronsaft.
Smør den over de to deigene, og strø på mandelflakene.
Stek første kake nest nederst, i forvarmet ovn. 175 grader, i 30 minutter. 
Avkjøl kaken på rist. Stek så kake nr. to. Avkjøl den og på rist.
Når kakene er avkjølte, skal bakepapiret tas av.
snu kaken forsiktig opp ned og dra av bakepapiret.
Plages du kan du skjære kaken forsiktig av med en kniv.

Legg den ene kaken med marengssiden opp, på et stort fat eller brett.
Pisk krem av fløten. Ta av ca 1/3 og ha den i en sprøytepose (den skal brukes til å feste marengsbokstaven på toppen av kaken.)
Bland sammen resten av kremen og med vaniljekremen.
Ha vaniljekremen på kaken og ledd den andre kaken oppå med marengs siden opp. Sprøyt nå bokstaven med krem oppå kaken,
og sett på marengsbokstaven.
Sett kaken kaldt til den skal serveres. (Den kan lages dagen før)