Julesalat


Julesalat i vakre farger!
Julesalat til ca 6 personer
200 g grønnkål
1/2 rødt kålhode (middels stort)
1 -2 appelsin
1 granateple
vann og 1 ss eddik 7 %
Dressing:
4 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
1 ts sukker
salt og pepper etter smak
Skjær stilkene fra grønnkålen, og del bladene i biter.
(karst stilkene de er seige)
Del opp rødkålen i tynne siver, og del etterpå i biter.
Fyll en stor kumme med iskaldt kaldt vann,  sett en sil oppi.
Nå skal kålen forvelles:
Kok opp vann i en middels stor kasserolle, og tilsett 1 ss eddik. Kok grønnkålen i ca 2 minutter, ta den ut av vannet, og ned i det kalde vannet. Ha rødkålen i det kokende vannet i ca 2 minutter, og deretter i det kalde vannet, pass på at den er blitt helt kald!
Ta kålen ut av det kalde vannet og rist den, la den blir så tørr som mulig.
Hell kålen i en bolle.
Skrell appelsinen og del den i biter.
Ta kjernene ut av granateple.
Bland appelsin og granateple i kålen.
Rør sammen dressingen, og smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten, og bland lett.
Sett salatan kaldt, til den skal serveres.
Julesalaten passer godt til steik, porchetta, kylling, kalkun eller servert med godt brød.