Fiskesuppe med kokosmelk og laksehode


Deilig fiskesuppe med bla. kokosmelk, lime og ingefær.
Fiskesuppe til minst 4 personer
1 laksehode (eller 2 skiver laks)
1 stk kveiteavskjær (eller 2 skiver kveite)
300 g reker
ca 1,5 l vann
1 stor gulrot
1 boks med vannkastanje
minst 5 cm ingefær
1/2 – 1 rød chili
2 hvitløkbåter
1/2 glass grillet paprika
2 ss smør eller olje
1 lime saft og skall
1 boks kokosmelk(4 dl)
Urtesalt eller vanlig salt
1-2 ss fiskesaus (kan utelates)
3 ss maisennamel utrørt i litt kaldt vann
litt fersk persille, dill eller koriander.
tilbehør: ferskt brød.
Begynn med å skjer fisken av fiskehodet og kveiteavskjæret, del det i biter og legg det til side.
Rens rekene, og legg de og tilside.
Vask  kveiteavskjæret og laksehodet i kaldt rennende vann. Fjern gjellene fra fiskehodet.
Legg fiskehodet, kveiteavskjær og rekeskall i en gryte og dekk det med kaldt vann ca 1,5 l. La det koke opp, og la det stå og småkoke i ca 20 minutter. Skum av underveis.

Rens og del opp hvitløk, gulrot og ingefær i tynne strimler (julienne). Del opp vannkastanje og chili i skiver.
Varm opp smør eller olje i en stor tykkbunnet kjele.
Ha i ingefær, gulrot, hvitløk og chili.
La det steke i noen minutter mens du rører.
Ha i paprika, vannkastanje, kokosmelk og 1 ts urtesalt/salt.
Når fiskekraften har småkokt i 20 minutter,
siles den. Hell 1 l av den silte fiskekraften i gryta.
(Resten av fiskekraften, kan fryses og brukes siden.)
Kok opp og tilsett raspet skall av i lime og fiskesaus.
Rør ut maisenna i kaldt vann,  tilsett den under røring.
Kok opp og tilsett fisk og reker. La det småkoke i ca 5 minutter. Tilsett saften fra 1 lime og hakket persillle/dill eller koriander.
Smak til med mer urtesalt/salt.
Server nykokt fiskesuppe i dype tallerkener.
Server godt brød til.