Høstsuppe med høyrygg av storfe


Deilg lagtidskokt høstsuppe med høyrygg av storfekjøtt.
Ha alt i en gryte, la det stå i ovnen i minst 4 timer, gjerne i 6, da blir det bare beder.
til 4 personer
1 kg høyrygg av storfe
200 g potet
200 g gulrot
200 g kålrot
200 g sellerirot
200 g purreløk eller vårløk
1 stor rød løk
1 kinesisk hvitløk eller 4 fedd vanlig hvitløk
1 rød paprika
1 boks hermetisk tomat (4 dl)
4 dl vann
2 ss smør til steking av kjøttet
Salt, pepper, urter som rosmarin,  persille eller det du har.
Focaccia som tilbehør oppskrift her
Krydder kjøttet med salt og pepper.
Ha smøret i en stekepanne og varm det godt opp.
Stek kjøttet på alle sider så det får god farge.
Skrell og del opp alle grønnsaker, løk og potet.
Ha  de i en ildfast gryte. Hell tomater og vann over.
Krydder med litt salt og pepper og bland godt.
Legg kjøttet på toppen, ha på lokk og sett gryta nederst på rist i stekeoven. Sett oven på 125 grader.
Nå er det bare å vente i minst 4 timer, gjerne i 6 timer da blir suppa ennå bedre.
Like før servering tas kjøttet ut.
Del det i biter og legg det tilbake i suppa.
Smak til med mere salt og pepper.
(Synes du suppen er litt for tykk,
kan den spees ut med litt vann)
Ha i ferske urter og server varm suppe i dype tallerkener.
Server focassia til.

Tips.
Lag focacciaen så den er ferdig til seking, når suppen tas ut av ovnen og kjøttet skal skjæres opp. Når focacciaen er ferdig kan suppen varmes lett opp igjen.