Marengsroser og krans


Søte marengs, som enkeltroser eller som krans.
til 12 roser og en krans trenger du
200 g eggehvite
400 g sukker
rød og grønn matfarge
1 ss valmuefrø
2 stk bakepapir
100 g i ca 2 timer

Sett stekeovnen på 200 g.
Husk at kumme og visp må være helt fettfri!!
Pisk eggehviten stiv!
Varm sukkeret på et bakepapir kledd stekebrett, i stekovnen i ca 5 minutter.
Pisk så inn litt og litt av det varme sukkeret.
Når det er tykt og ser ferdig ut kan du ta litt marengs mellom tommel og pepefinger, det skal ikke kjennes sukkerkorn, når du gnir fingrene mot hverandre.
*
Ha 1/4 av marengsmassen i en kumme og rør inn litt grønn matfarge.
Rør inn litt rød eller rosa i resten av marengsen.
Ha marengsmassene i kremposer med tipp.
Den grønne med en spiss tipp for blader (352),
den rose med en stjernetipp(M1) eller en Russer ball tipp(#113)
Sprøyt 12 enkle rosa roser på et bakepapir.
Lag en ring av grønn marensgs, og så 12-13 roser i en krans på et annet bakepapir.
Lag blader med den grønne marensgsen, på både de enkle rosene og på kransen.
Strø litt valmuefrø midt i hver rose.
Stek/tørk marensen midt i forvarmet ovn, 100 g, til de er tørket og lett kan tas av bakepapiret. 1-2 timer.
(Jeg steket begge brettene samtidig, ett øverts og ett nederst i ovnen, så byttet jeg de om etter ca 1 time. i min ovn ble de ferdige etter ca 2 timer.)
Oppbevar marengsen tørt.
Den har lang holdbarhet.