Sildesalatkake


Sildesalat laget som sildesalatkae gjør seg kjempegodt på koldtbordet.
Den er fin å lage dagen før og holder seg godt et par dager.
Server den med rømme og og godt rugbrød.
Serverer du bare den rekker den til 5-6 personer.

Sildesalatkake
4 spekesildfileter
4 store eller 8 små poteter kokte og kalde.
1 elpe
1 rødløk middels stor
5 hardkokte kalde egg
6 store skiver syltet rødbeter
1 dl rødbetlake
en liten bunt gressløk, 8 stk gressløkblomster, en bunt dill
Tilbehør: rømme og rugbrød
Vann ut spekesildfiletene i minst 4 timer i en stor kumme med kaldt vann.
Tørk filetene med kjøkkenpapir og del de i små biter.
Del opp rødbet, egg, eple, rødløk, potet, gressløk og dill i små biter.
Ta av ca 2 egg, gressløkblomstene, litt gressløk og litt dill til pynt.
Bland alt lett sammen i en stor kumme sammen med rødbetlaken.
Sett en kakering ca 24 cm på et stort fat.
Legg i sildesalaten og press den lett sammen.
Pynt med egg, dill gressløk og gressløkblomster.
Legg et lokk over formen eller plastfilm.
Sett sildesalaten kaldt i minst 4 timer, gjerne natta over.
Fjern kakeringen like før servering.
Server sildesalatkaken med rømme og godt rugbrød.