Bananbrød – litt sunnere


Har du bananer som er blitt for modne, ikke kast dem men prøv å bak dette gode bananbrødet!

3 modne bananer
3 egg
1,5 dl yoghurt eller kesam
3 ss algavsirup
150 g glutenfritt hvitt mel eller hvetemel
100 g havremel
1 ts bakepulver
1 ts natron
1/2 ts salt
1 dl hakkede mandler, ca
bakepapir og en brødform

Skrell bananen og ha den i en bakebolle.
Mos dem og ha i egg, agavesirup og yoghurt/kesam.
Bland godt.
Ha i mel, havremel, bakepulver, natron, salt og halvparten av de hakkede mandlene.
Bland sammen.
Kle en brødform med bakepapir og hell deigen i.
Stø over resten av mandlene.
Stekes nederst på rist i forvarmet ovn 170 g, i ca 1 time.
Kjenn etter med en bakepinne. Den skal være ren, er det deig på den stekes brødet litt til.
Ta det fredigstekte brødet ut av ovnen, og ta det ut av formen. La det avkjøles på rist, før du skjærer i det.

Brødet smaker godt som det er, eller med litt smør…
eller med litt ost og syltetøy.
Brødet kan fryses, men smaker aller best nystekt.