Søte små sukkerbrød – en med bringebærfromasj og en med ostekrem og marengsblomsterkranser


Søte sommerkaker!
En liten sukkerbrød med ostekrem og en med bringebærfromasj….
Pyntet med blomsterkranser av marengs, oppskriften på kransene finner du her2 små sukkerbrød a 20 cm
4 egg
160 g sukker
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
*
til kake 1  med ostekrem:
200 g  kremost med mandarin og ananas
3 dl kremfløte
2 gelatinblader
litt melis eller sukker
*
til kake 2 bringebærfromasje:
3 dl bringebærsyltetøy
3 dl kremfløte
2 gelatinblader
*
+ 2 blomsterkranser av marengs, oppskrift her
Sett stekeovnen på 160 g
pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Sikt i mel og bakepulver og vend det inn med en slikkepott.
Kle 2 springformer a 20 cm med bakepapir i bunnen og for del røren i de.
Stek sukkerbrødene på rist, nederste rille i stekeovnen. Steketid ca 25-30 minutter, prøv med en bakepinne om de er stekte.
Avkjøl kakene helt på rist.
Kake 1 med ostekrem.
Legg 2 plater gelatin i bløt i kaldt vann, i 5 min.
Hell ut vannet, og smelt gelatinen i 1 ss vann i mikrobølgeovnen i ca 20 sekunder, til den er flytende. Du kan og smelte gelatinen i en kaserolle på middels varme.
Ha kald kremost og kald fløte i en piskekumme.
Pisk godt til det blir en tykk krem. Pisk inn gelatinen, og smak til med litt melis eller sukker.
Del det ene sukkerbrødet i to,  legg den ene delen i en rengjort kakeform. Hell over halparten av ostekremen, legg på den andre delen av sukkerbrødet og legg over resten av ostekremen.
Smør den utover så den blir jevn.
Dekk kaken med litt plastfolie.
Sett kaken kaldt, gjerne natten over.
Kake 2 med bringebærfromasj.
Legg 2 plater gelatin i bløt i kaldt vann, i 5 min.
Hell ut vannet, og smelt gelatinen i 1 ss vann i mikrobølgeovnen i ca 20 sekunder, til den er flytende. Du kan og smelte gelatinen i en kaserolle på middels varme.
Vil du ha stenfri bringebær i fromasjen, må du sile syltetøyet igjennom en sil.
Rør den smeltede gelatinen i bringebærsyltetøyet.
Ha  kald fløte i en piskekumme.
Pisk godt til det blir en lett krem. Hell i bringebærsyltetøyet, og vend det inn med en slikkepott.
Del det andre sukkerbrødet i to, og legg den ene delen i en rengjort kakeform. Hell over halparten av fromasjen, legg på den andre delen av sukkerbrødet, og legg over resten av fromasjen.
Smør den utover så den blir jevn.
Dekk formen med litt plastfolie.
Sett kaken kaldt, gjerne natten over.
Når kakene har stått kaldt noen timer eller natten over, er de blitt passe stive og er lette og få ut av formen.
Bruk en kniv og skjær langs kanten, før springformen tas av.
Plasser kakene på kakefat og legg over marengskransene.
Kakene kan fryses, men uten marengskrans.
Marengskransen kan lages uker i forveien, og oppbevares tørt.
En søt liten kake! 🙂
Tips! Vil du bare lage en liten kake? Da deler du bare sukkerbrødoppskriften i to.
2 egg, 80 g sukker, 80 g hvetemel og 1/2 ts bakepulver.