Omelett med brød – restemat


Ikke kast rester fra brød, rundstykker, pølse, skinke eller ost!  Bruk de heller i denne enkle og gode omeletten.
4 porsjoner
2 store rundstykker eller nok brød så du dekker stekepannen.
1-2 ss smør
4 egg
4 ss melk eller vann
litt salt
8-10 skiver skinke eller pølserester
litt ost , vist du har rester av hvitost, brie e.l.
2 stk vårløk
+ litt pesto eller urteolje, vist du har….
Tilbehør om du vil og har: syltet rødløk og syltet paprika, eller litt salat.
*
Sett stekovnen på 200 g.
Bland sammen egg, melk, salt, oppdelt skinke eller pølse,
oppdelt ost og oppdelt vårløk. (gjem eventuelt det grønne på vårløken som kan strøs over når omeletten skal serveres.)
Smelt 1-2 ss smør i en stekepanne som tåler og være i stekovnen.
Legg i brødet og stek, til det har fått en fin gylden farge.
Snu brødet og hell over eggeblandingen.
Sett stekpannen på rist, øverst i forvarmet ovn, 200 g.
Stek omeletten i ca 5 minutter, til den er blitt fast.
Del omeletten i 4 og server den nylaget, som den er,
eller med tilbehør som syltet rødløk og paprika eller salat.
Syltet rødløk og syltet paprika er veldig godt til.
Oppsriften finner du her.
Veldig enkelt og veldig godt.
Tips: blir det rester av resteomeletten? Legg rester i en boks og sett de kjølig til dagen etter, så har du god lunch.