Superenkle havreruter


Superenkle havreruter!
Selv om du aldri har bakt før, klarer du å bake disse.
5 dl havregryn, lettkokte(eller glutenfri havregryn)
5 dl havremel (eller glutenfri havremel)
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
0,5 ts salt
250 g smeltet og avkjølt smør (eller laktosefri margarin)
2 egg
1 ss vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
* 175 g i 15-20 minutter
Bland sammen alt det tørre:
havregryn, havremel, sukker, bakepulver og kanel.
Bland sammen alt det våte:
smeltet avkjølt smør, egg og vaniljeekstrakt.
Hell smørbalndingen i melblandingen og rør til alt er blandet.
Dekk et stekebrett med bakepapir og hell ut deigen.
Fordel den jevnt utover.
Stek den midt i forvarmet ovn 175 g i ca 15-20 minutter.
Den skal være gyldenbrune, men ikke brent.
Sjekk, husk alle stekeovner er forskjellige.
Ta stekebrettet ut av stekeovnen og sett den på en rist.
Del opp ruter md et pizzahjul eller en kniv.
Du velger selv om du vil ha store eller små ruter.
Jeg delte opp i 7×7 og fikk 63 kaker.
Avkjøl kakene helt, før de legges i tett boks eller glass.
Tips: har du ikke havremel kan du lage det selv:
blend havregryn til fint mel i hurtigmikser eller blender.