Tørre vafler med sjokolade og kakestrø


Tørre vafler er helt supre!
De er enkle å lage, holdbare, glutenfrie, kan lages laktosefrie og de kan varieres i det uendelige. Her har jeg dyppet de i sjokolade og kakestrø. De ble super fine og veldig gode. Fin å servere i barnebursdag, til iskremen eller som noe godt til kaffen.
Tørre vafler med sjokolade og kakestrø. ca 50
2 egg
125 g sukker
125 g smeltet smør (event laktosefri margarin)
250 g potetmel
1,5 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker eller 2 ts vaniljeekstrakt
+ smør til jernet
*
vafffeljern
*

ca 200 g smeltet sjokolade
1 kopp kakestrø

Pisk egg, sukker og vanilje til eggedosis.
Smelt smør, avkjøl det litt og rør det inn i eggedosisen.
Bland sammen potetmel og bakepulver og rør det inn, så det blir en jevn tykk røre.
Varm vaffeljernet, Smør det godt.
Ha en stor skje med røre midt i jernet.
Stek vaflene gyldne.
Ta forsiktig ut vaflene, del hvert hjerte i to.
Legg de tørre vaflene på rist.
Fortsettt til all røren er brukt.
Smelt sjokoladen i vannbad eller forsiktig i microen.
(Jeg smeltet sjokoladen i kopper, som jeg satt i en panne med varmt vann, på svak varme. Vannet må ikke koke. Det tok litt tid, men resultatet ble bra.)
Dypp vaflene først i sjokolade og så i kakestrø.
Vær litt forsiktig siden vaflene er sprø.
Legg de pyntede vaflene, på et bakepapir kledd brett.
Når alle de tørre vaflene er pyntet, settes de kaldt til sjokoladen er stivnet.
Legg de ferdige vaflene i en tett boks, med matpapir mellom lagene.
Sett kakene kaldt, eller frys de.
Her er vaflene pyntet med sjokolade, vanlig kakestrø, sjokoladelinser og lakrisstrø.