Kokos og safran kaker med tyttebærpynt


Kokos og safrankaker med tyttebærpynt.
I år var min datter Karoline og jeg på adventstur i vakre Gøteborg. På julemarkedet i Haga, fikk jeg se noen vakre gule kaker med tyttebær på toppen.
Det er disse jeg har prøvd å gjenskape her.
ca 20 stk.   –   175 g 15 min
250 g kokos
1/2 ts safran og 1 ss varmt vann
1,5 dl sukker
50 g smør eller laktosefri margarin
2 egg (m)
2 ts vanilje
+ frosne tyttebær til pynt
+ en form til minimuffins eller lignende
Bland sammen safran og 1 ss varmt vann i et lite glass.
Smelt smøret.
Bland sammen sukker, egg, smeltet smør, safran og vanilje.
Ha i kokosen og rør godt sammen.
La massen stå og hvile i ca 20 minutter.
Smør formen lett med litt smør. fyll formene tett med kokosmassen.
Når formene er fylte legger du over et bakepapir og et stekebrett over det.
Snu alt så muffinsformen vender opp.
Gi alt et hardt kakk, så kokoskakene slipper formen og legger seg fint
på bakepapiret og stekebrettet.
Tips. Det går fint å forme kaker for hånd og. 😉
Stek kokoskakene midt i forvarmet ovn 175 g i ca 15 minutter, til de er lett gyldne.
Ta ut stekebrettet og sett det på en rist.
NB! La kokoskakene stå på bakepapiret til de er helt kalde.
           Når kokoskakene er kalde, legges de kakeboks,
med bakepapir i mellom lagene.
           Når kakene skal serveres, legges 3 tyttebær på toppen av hver kake.