Skårne peppernøtter


Skårne peppernøtter – ca 200 stk
250 g mykt smør
250 g brunt sukker
1 dl kefir eller surmelk
1/2 -1 ts malt sort pepper
2 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts ingefær
1/2 ts malt nellik
2 ts natron
500 g hvetemel + litt til utbaking
Bland sammen mel, krydder og hevemiddel.
Pisk brunt sukker og mykt smør godt sammen.
Tilsett kefir og melblandingen og bland lett sammen til en deig.
Sett deigen kaldt i minst en time, eller gjerne natten over.
Bak ut 1/4 av deien av gangen.
Bruk så lite mel som mulig og rull  fingertykke lengder.
Del opp rullene i ca 2 cm store biter.
Legg pepernøttene på bakepapirkledde stekebrett.
Stekes midt i forvarmet ovn 200 g i ca 10 minutter.
Avkjøl peppernøttene på rist.
Når de skårne peppernøttene er helt kalde, legges de i en tett kakeboks og oppbevares kaldt. Peppernøttene kan også legges i plastposer og fryses.