Ovnsbakte rotgrønnsaker, lammekotteletter og tamarindrømmesaus


Nå er rotgrønnsakerne og lammekjøttet på sitt beste!
Så da er det bra de kan konbineres!
til 2-3 personer
1 stor rød bete
2 gul beter
2 kchioggia beter
pastinakk
1 sperskillerot
1/2 sellerirot
5-6 små mandelpoteter
1 rødløk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
2 ss flytende honning
2 ss olivenolje
1 ts salt
1/2 ts grovmalt pepper
1 liten bunt timian
+
6 lammekotteletter
salt, pepper, litt smør til steking
+
3 ss rømme
2 ss tamarindsaus
1 ss flytende honing
litt salt, pepper, timian, olivenolje

Skrell og del opp rotgrønnsaker og løk.
Hakk opp hvitløk og chili.
Bland sammen rotgrønnsaker, løk, chili, hvitløk og små mandelpoteter med olje, honning, salt, pepper og timian. Ha alt i en ildfast form.
Stekes midt i forvarmet ovn 200 g i ca 35 minutter.
Stek lammekottelettene i smør i ca 1 min på hver side.
Krydder  de med salt og pepper.
Ta ut den ildfaste formen med rotgrønnsakene og legg kotelettene oppå.
Sett formen inn i ovnen igjen i ca 10 minutter.
Bland sammen rømme, tamarindsaus og honning.
Smak til med salt og grovmalt pepper.
Pynt med litt opphakket timian og litt olivenolje.
Server gjerne retten i varme dype tallerkener.
***