Focacciaterte med tomat, oliven og Chevre


Focacciaterte med hagens siste tomater, oliven, timian, chevre og honning.
Den smaker like godt til frokost, som til kvelds.
Eller hvorfor ikke ta den med på tur?
Deig
2
 
dl lunket vann
1 ts tørrgjær
1/2 ts salt
1 ss sukker
1 ss olivenolje
250 g hvetemel
+
10-20 små og mellomstore tomater
8-10 store grønne oliven
2 ss olivenolje
3 ss flytende honning
1 kvast timian
1 ts grovmalt pepper
1/2 Chevre, ca 100 g (Fransk geitost)
+
1 ildfast form ca 20×30
200 g, 20-25 minutter
Bland sammen mel, tørrgjær, sukker og salt i en bakebolle.
Hell i lunket vann og 1 ss olivenolje.
Kna deigen godt i minst 10 minutter.
Sett deigen til heving i 40 minutter.
Smør en ildfast form med olivenolje.
Hell deigen i formen og press den utover.
Del tomatene i to.
Legg på tomater, oliven og timian og Chevre i biter.
Hell over olivenoljen og honningen.
Kvern over grovmalt pepper.
Hev focacciaterten i ca 40 minutter, på et lunt sted.
Stek den midt i forvarmet ovn 200 g i 20-25 minutter,
til osten begynner og bli gylden.
Avkjøl fovacciaterten litt før den severes.
Focacciaterten kan lages dagen før,
settes kjørlig og varmes i ovnen i ca 5-10 minutter før den skal serveres.
Den kan og fryses.