Victoriakake med Matcha te


Til Afternoon Tea hører det med en god Victoria sponge Cake.
Her er en god Victoriakake med grønn Matcha te, bringebær og ostesmørkrem.
250 g smør
250 g sukker
250 g hvetemel eller glutenfritt fin kakemel
2 ts bakepulver
2 ss grønn Matcha te (puver)
4 egg
*
2x 20 cm springformer og bakepapir
200 g ca 25 minutter
Pisk smør og sukker til en hvit tykk krem.
Pisk inn ett og ett egg.
Bland sammen mel, Matcha te og bakepulver.
Rør det inn i kremen med en slikkepott.
Fordel røren i to 20 cm springformer som er dekket med bakepapir i bunnen.
Stek kakene midt i forvarmet ovn 200 g i ca 25 minutter.
Avkjøl kakene helt på rist.
Ostesmørkrem:
200 g kaldt smør eller soft margarin
50 g kremost naturell
250 g melis
1 ss vaniljesktrakt
+
Bringebær
2 ts Matcha te
Pisk sammen mykt smør, kald ost, melis og vaniljeekstrakt til en tykk krem.
Del kakebunnene i to.
Smør krem på 3 av bunnene og legg på bringebær.
Legg bunnene oppå hverandre.
Ha resten av kremen på den øverste delen.
Lag et mønster med en skje og strø på Matcha te med en tesil.
Lag gjerne kaken dagen før den skal serveres, og sett den kaldt.
Så får den satt seg, og det er lettere og skjære fine stykker.
Kaken kan fryses.