Sconeskake til kakebordet


Denne sconeskaken passer godt til sommerens Afternoon Tea,
eller på et hvilket som helst kake-/koldt-/sommerfestbord.
Den er glutenfri og kjempegod!
 8 porsjoner (200 g, 15 min)
100 g havremel
100 g blandede frø (linfrø, sesam, solsikke og litt gresskar)
1 ts fiberhusk
0,5 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
100 g kesam
50 g kaldt smør
+ litt frø for å strø på toppen
+ salat, skinke og ost
Bland sammen havremel, frø, fiberhusk, salt og bakepulver i en bolle. Smulder inn det kald smøret.
Rør sammen mel og egg og rød det i.
Kle et stekebrett med bakepapir og hell deigen på.
Bruk en skje og form en sirkel på ca 24 cm.
Strø på frø.
Stek sconsen midt i forvarmet ovn i ca 15 minutter, til den er litt gylden.
Avkjøl sconsen på rist.
Del sconsen på langs med en skarp kniv.
Bruk et pizzahjul og del opp den avkjølte sconsen i 8 biter.
Legg de åtte underdelene på et kakefat,
legg salatblader på hvert stykke,
Legg på ost og skinke,
og legg på  toppdelene av sconsene.
Pynt med litt salat i midten og server.
******
****