Speltsnurr med kanel og sukker eller speltsnurr med brunost


Speltsnurr i to varianter!
Mitt barnebarn Bernhard, kom med den gode ideen, at vi kunne bruke brunost, isteden for kanel og sukker på halve deigen.
Så da gjorde vi det, og kaller det for brunostsnurr.
Speltsnurr – ca 32 stk
3 dl melk
3 dl vann
100 g smeltet smør
ca 1 kg fint speltmel, ta av ca 1/2 dl til utbaking
1 pk tørrgjær
100 g sukker
1 ts salt
1 ts kardemomme
+
til kanelsnurr: kanel og sukker
til brunostsnurr: skiver med brunost

Hell lunken melk, vann og smeltet smør i en kjøkkenmaskin.
Ha i speltmel, tørrgjær, sukker, salt og kardemomme.
Elt på lav hastighet i ca 5 minutter.
Sett deigen til heving i minst 30 minutter.
Utbaking:
Del deigen i to like deler, en til kanelsnurr og en til brunostsnurr.
Kjevle ut deigene til de er ca 20 x 40 cm.
strø sukker og kanel på den ene, og brunostskiver på den andre.
Rull sammen og del opp hver rull i 16 biter.
Legg snurrene på to bakepapirkledde stekebrett.
Sett de lunt til heving i ca 30 minutter.
Kanelboller til heving.
Brunosstsnurr til heving.
Stek bollene i forvarmet ovn 250 g i ca 8 minutter.
Pass godt på, de skal bli gylden ikke svidde!
Avkjøl snurrene på rist.
Kanel snurrene kan du godt ha litt melisglasur på, vist du vil.
Brunostsnurrene smaker kjempegodt, som boller med brunost!
Tips: Lag en stor porsjon og frys ned, så har du super turmat.