Raw cake


Endelig har jeg fått tid til å lage en Raw cake, den ble rågod!
Den er selvsagt rå, vegansk, glutenfri, melkefri, eggefri og fri for
rafinert sukker.
Tips: les hele oppskriften før du lager denne kaken!
Bunnen:
2,5 dl mandler
2 dl dadler uten stein (ca 12)
litt fingersalt
Bløtlegg mandlene i minst 4 timer.
Ta ut steinen av dadlene.
Ha alt i en blender og kjør til en fin masse.
Tilsett litt fingersalt.
Deigen skal være litt fast, slik at man kan trille en liten kule som holder seg i fasong. (litt som mandelmasse)
Kle bunnen av en rund springform med bakepapir.
Vil du ha en høy kake, bruker du en 20 cm form.
Ønsker du en flatere kake, bruker du en 24 cm form.
Press deigen ut i bunnen av formen.
Sett bunnen til side.
Kremen:
240 g cashewnøtter uten salt
1 vaniljestang, frøene eller 1 ts vaniljepulver(rent pulver uten sukker)
2 ss rå kokosolje
4 ss agavesirup, smak deg frem
1 sitron, saft og skall
10 store blåbær, 4  bringebær og 4 jordbær

Legg cashewnøtter i bløt i vann i minst 12 timer.
Hell av vannet og hell de i en blender/foodprosessor.
Ha i vanilje og finraspet skall av en vasket sitron, bare det gule.
Varm opp kokosolje og agavesirup på svak varme.
Det skal bare varmes til det er smeltet. (40-50 grader)
Hell det og saften fra en sitron over nøttene.
Blend alt til det er blitt en glatt krem.
Del kremen i to like deler.
Blend inn blåbær i den ene delen.
Ha blåbærkremen over kakebunnen.
Blend inn bringebær og jordbær i den andre delen.
Bre den forsiktig over den første kremen.
Frys nå kaken i minst 4 timer.
Pynting av raw cake:
Bringebær
Jordbær
Blåbær
Sitronskall
Tørkede kornblomster  eller andre spiselige blomster (hvis du har)
Del jordbærene i to, og lag tynne krøller av tynt sitronskall.
Ta kaken ut av fryseren minst en time før den skal serveres.
Pynt med bær, sitronskall og blomster.
Oppbevar rester av kaken i fryseren.