Ravioli fylt med urten, kremost og kjøttdeig


Hjemmelaget ravioli smaker fantastisk godt! 🙂
Ravioli fylt med urter, kremost og kjøttdeig.
4 porsjoner
Pastadeig:
4 egg
400 g hvetemel + ekstra til utbaking
1 ts salt
2 ss olje
Fyll:
500 g kjøttdeig
200 g kremost
2 fedd hvitløk
1 sjalottløk
1 bunt med utrer (eks. basilikum, persille, gressløk)
salt , pepper
2 ss smør
+
Vann og salt til koking
Smør og stekte salvieblader eller god tomatsaus til servering
Lag pastadeigen,(se fremgangsmåte her) la den hvile i minst 30 minutter.
*
Hakk sjalottløk og hvitløk fint.
Stek løken i 2 ss smør.
Tillsett kjøttdeigen og stek den til den er grå og lett brunet.
Smak til med salt og pepper.
Avkjøl kjøttdeigen.
Hakk urtene.
Bland kjøttdeig, hakkede urter og kremost sammen.
Rull ut pastadeigen, (se fremgangsmåte her)
Rull ut 1/4 del av deigen av gangen.
Del hver lengde i to deler.
Husk å bruk godt med mel!
Legg kjøttdeigblandingen på den ene delen, av den utrullede pastadeigen, bruk to teskjeer.
Leg på en teskjed fyll, la det være like stort mellomrom imellom, og legg på en teskje fyll til……………….( Som på bildet over.)
Pensel på vann i mideten og i mellom hvert fyll.
Legg over den andre halvdelen av den utrullede pastadeigen.
Trykk sammen deigdelene der det ikke er fyll.
Bruk et pizzahjul, del deigen langs midten og mellom hvert fyll, så det blir små puter.
Klem de godt sammen så putene blir tette.
Klem to av hjørnene sammen, som vist over.
Legg de ferdige raviolene på brett med meldryss.
(Det er viktig, så ikke ravioliene klistrer seg fast i hverandre!)
Fortssett til all deigen og fyllet er brukt opp.
Kok opp rikelig med vann. Tilsett 1 ts salt pr liter vann.
Legg ravioliene oppi det kokende vannet.
La ravioliene småkoke i 4-5 minutter.
Server ravioliene med smør og smør stekte salvieblader, tomatsaus eller mojosaus (oppskrift her).
God og superenkel tomatsaus:
1 boks hakkede hermetiske tomater, 1 fedd hakket hvitløk, 10 basilikum blader i biter, litt hakket chili,
1-2 ss balsamicoeddik, 1 ss sukker.
Ha alle ingrediensene i en gryte og kok opp. Smak til med salt og pepper.
Blir sausen for tykk, kan den spees med litt hvitvin, litt øl eller vann.
Synes du sausen er for sterk, tilsettes litt fløte.