Kyllinggryte, enkel og god.


Kyllinggryte enkel og god! Gryten er enkel å lage, siden den er laget på grillet kylling.
Tips:Ferdig grillet kylling får du også ofte på tilbud, så da blir det enkelt, godt og billig! 🙂
Jeg lover, kyllingkjøttet blir så mørt at det kan deles med skje.
Gryten kan varieres, forslag finner du i oppskriften.
Kylliggryte:
4 personer
1 grillet kylling
100 g bacon (eller chorizo pølse)
1 boks bønner (eller linser)
100 g ferske sopp (eller en liten boks)
1 kopp erter (frossen eller i boks)
1 løk
1 hvitløkfedd
1 kopp hermetisk tomat (eller 2 tomater)
3,5 dl eplejuice (har du ikke kan du bruke vann eller vin)
2 hønse buljongterninger (eller grønsaks buljongterninger)
*
1 ildfast form med lokk (har du ikke form med lokk kan du dekke den til med aluminiumsfolie)
*
Tilbehør: brød, olje, vårløk og grovmalt pepper. Kokte melne poteter er og godt til.
Ta skinnet av kyllingen og kast det!
Del opp kyllingen i porsjonsbiter.
Fjern beinene vist du vil, jeg synes det blir bedre smak med.
Legg kyllingen i den ildfaste formen.
Del opp baconet i biter og legg det i.
Hell i bønner og erter.
Skrell og hakk løk og hvitløk, og ha det i formen.
Del soppen i biter, og hakk opp buljongterningene.
Ha det og i.
Hell over tomatene og eplejuicen.
Bland lett sammen og sett på lokk.
Stekes på rist nederst i forvarmet ovn 180 g i ca 45 minutter.
La det gjerne steke lengere.
Du trenger ikke å tilsette salt, buljongen er salt nok.
Tips:Vil du ha lite salt i maten, bruker du bare en buljongterning.
Server kyllinggryten i dype tallerkener mer skje og gaffel.

Strø litt grovmalt pepper,  hakket vårløk over og server godt brød til.


2 tanker om “Kyllinggryte, enkel og god.

Det er stengt for kommentarer.